dimecres, 2 de setembre del 2009

.
.
FRASES HISTÒRIQUES POPULARS
.
.
Es podria fer un llibre analític sobre el sentit de les grans frases que defineixen els pobles. Jo faré el que podré. Seria una d'aquestes frases per analitzar. La primera que he escoltat aquest matí dins de l'oficina "psíquica".
.
Parteix de la frase "qui fa el que pot, no està obligat a més". Hem d'anar amb compte amb aquesta frase. Per què els límits de l'ésser humà són desconeguts i les conseqüències físiques i mentals poden ser desproporcionades, de donar de mi el que pugui, de donar-ho tot.
.
No obstant, si una persona diu que "farà" el que pugui, és que realment hi posa poc interès en aquest acte de fer. Faré el que podré, per tant, és una frase defensiva per justificar una acció o uns fets que encara no han passat, però que ja se'ls considera com a fets que problament seran, en la seva mesura justa..... d'arribar fins a un lloc.
.
Escoltar les grans frases de la ciutat i parar atenció en tot el que expressen aquestes frases seria un primer pas. Per què? Encara no ho sé. Tampoc tinc intenció d'aportar més grans frases a la civilització. De grans frases que defineixen un poble se'n troben en tots els cafès a cada moment.
.
Les coses bones s'acaben. És la segona frases que he escoltat aquest matí. Després d'escoltar aquesta joia de "faré el que podré", i sentir "les coses bones s'acaben", m'he acabat perdent pel laberint de la ciutat entre grans i petits frases que defineixen un poble. Quin, quin poble!
.
Escoltant frases, es podria fer un gran llibre de ficció. Perquè la vida no deixa de ser ficció pura i dura.
.
Les coses dolentes també s'acaben. Contesto jo!
.
.
..... (notes per una "Novel·la sense nom")
.
.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

We owe it to someone else's achievements in health and thus feel joy, depending on the success of others as if their achievements, and this is the Buddha mind. Always hold the interests of all sentient beings of the heart, we can not leave the joy forever.
www.cosmifilm.com.tw
www.cosmifilm.com.tw/index.htm
www.cosmifilm.com.tw/pro1.htm
www.cosmifilm.com.tw/product2.htm
www.pandora-mall.com
www.pandora-mall.com/default.asp
www.pandora-mall.com/info/guide.asp
www.pandora-mall.com/info/view.asp?id=1

Calvared ha dit...

Tens tota la raó. Quan un diu "Faré el que pugui", el que realment està fent és escudant-se en aquesta frase per justificar per endavant del que probablement no farà. També, igual que a aquesta frase l'altra que analitzes de "Les coses bones s'acaben" encobreix una excusa per vaticinar que potser demà ja no actuem de la mateixa manera.
Ai, amic meu, quanta raó tens. La ciutat és com una gran universitat que imparteix classes tot el dia durant tots els dies de l'any.
Un excel.lent anàlisi reflexiva sobre dues frases cèlebres i urbanes a la qual podem sumar la de "no hi ha mal que per bé no vingui" com una excusa més.
Una abraçada.

Santi Borrell ha dit...

hola carlos...

tal com dius
aquseta frase "no hi ha mal que .... no sé i no sé que més"
és molt alarmant......

les frases fetes evidencien les carències i, algunes vegades, la brutalitat de la vida humana...