divendres, 4 de setembre de 2009

JAUME C. PONS


JAUME C. PONS ALORDA
.
CILICI
.
premi ciutat de Palma Joan Alcover 2008
.
editorial Moll. col·lecció Balenguera.
1a edició: abril 2009
.
.
Jaume C. Pons (Caimari, 1984) és una persona vital, entusiasta, eufòrica. Aquest fet és fonamental (crec) per (poder) entendre la seva poesia. Del seu currículum, a part dels títols oficials de llicenciat en Filologia Anglesa i doctorant de Teoria de la Literatura, cal destacar les seves iniciatives i les seves accions poètiques per Mallorca i Barcelona. És un gran orador i té un ritme sonor vibrant elèctric. Ell juga a dir la paraula en directe, a tocar-la amb la seva veu, a donar-la a les persones que l'escolten. Com altres grans mallorquins, és un poeta il·luminat, que viu la nit, com altres vivien de la llum, temps abans.
.
Cilici és un llibre que parla de la mort, però tampoc dóna una visió tenebrosa i catastrofista de la mort, però com que jo tampoc conec ni vull conèixer la mort, doncs aixó. És un llibre amb referències a la mort. Alguns poemes sexuals, a través de la carn, arriben i volen arribar a conèixer i entendre la mort. És una visió revolucionària de Jaume, d'entendre i voler entendre.
.
Podria triar tres paraules perquè el lector entri més preparat. La primera: extàsi (o eufòria). La segona: llavor (o semen). I la tercera, la paraula que vosaltres podrieu afegir en aquest text, perquè jo no seré aquell qui escrigui un text tancat (els textos s'escriuen entre l'autor i el lector).
Aquest gran llibre de poemes vol parlar de l'alcohol de la poesia i no de tota la resta de la poesia (que és aigua). Jaume C. Pons explora fins a treure els aromes, els extractes minerals i els polifenols de la poesia (perquè la poesia és un tot, com a tot, té de tot).
.
El primer poema és una presentació. Un principi de frustació amb el llenguatge simbòlic (amb els morts). Aquest és un dels eixos del llibre, aquest intent de viure (o no viure) o estimar (o no poder estimar). Bravo, Jaume!
.
Us deixo amb un dels seus poemes:
.
.
NOVEMBRE
.
Ja he decidit la meva tomba. Serà
un calorós dia d'estiu, el primer de molts altres,
.
sota el gran rapte de les sensacions.
Una soga de pastilles blanques beneirà la tendra
.
ineptitud del meu cor davant la
inexperiència de morir. I serà sense
.
cap forma de dolor, ni d'ordre, perquè
tots els morts sempre s'enamoren de la terra.
.
.
(Jaume C. Pons, del llibre "Cilici". Editorial Moll.)
.
.
.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Information and knowledge exchange to share their life and hopes that these high quality web site allows you to enjoy!!!

Information et échange des connaissances à partager leur vie et espère que ces sites Web de haute qualité vous permet de profiter!

Information und Wissen auszutauschen, um ihr Leben zu teilen und hofft, dass diese qualitativ hochwertige Web-Seite, die Sie zu genießen! Erlaubt!

信律隔熱紙
簡善琳瑜珈
畯富包車旅遊
三泰保健食品
104法拍屋
信律隔熱紙
禾雅堂乳酪蛋糕
潘朵拉日韓服飾
優質行動網
網路行銷
旅遊達人
旅遊資訊
日光花園
瑜珈天地
小蝸牛
潘朵拉服飾
建炳整形
新彩整形
不孕症達人
優質網
新彩整形
建炳整形
郭鴻璋婦產科
網路行銷
隔熱專家
actionone
機票旅遊
汽車旅館天地
日光花園
瑜珈天地
法拍屋達人
清潔達人
行動百分百
優質天地
百分百
aoone
actionone
首頁網路行銷
新彩整形
建炳整形
嘉俞瑜珈
actionone

Anònim ha dit...

點交:
所謂點交就是法院會將法拍屋的使用權及所有權一併交由買受人。
根據強制執行法第九十九條之前項規定:法院必須將解除債務人之佔有使用關係,執行點交予買受人。所以只要法院拍賣筆錄上註明點交,其買受人都可以申請法院來執行交屋。
不點交:
所謂不點交就是法院會將法拍屋的所有權交由買受人,但使用權,法院並不會交由買受人。
如拍賣筆錄上註明不點交,則法院不受理買受人申請執行交屋,縱然買受人向法院買到了法拍屋的產權,
但其交屋的工作就得經由買受人自行與佔用人協調,如協調不當,那買受人便無法受到法院的保障。