diumenge, 11 d’octubre del 2009

POESIA EMERGENT



"Evidències cel·lulars, poesia emergent en català", és un recull integrat de poemes, d'autors diversos que es van aplegar a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Davant del gran moviment poètic, lliure o independent, institucional o tradicional, de les petites editorials, dels cicles de festivals de poesia, dels bars i locals de Barcelona on setmanalment se celebren lectures i presentacions de llibres, com així dels nous blogs de poesia que estan apareixent a la xarxa, davant de tot aquest "moviment poètic", la UAB va organitzar un taller d'estiu de poesia.

La Xarxa Universos és un col·lectiu de les diverses universitats dels Països Catalans.

Vint-i-sis persones entre alumnes i professors
provinents de València, les Illes i altres indrets de Catalunuya.

El resultat és aquest llibre, aquest recull de poemes
que van ser escrits durant aquells dies de convivència.

Jaume C.Pons (Caimari, 1984), llicenciat en Filologia Anglesa per la UIB, i autor de diversos llibres de poesia (La victòria de la dona lluna, 2008; Llibres del silenci, 2008; Cilici, 2008), va ser l'encarregat d'editar el llibre.

Santi Borrell Giró (Vilafranca del Penedès, 1972) va ser un dels professors del taller de poesia. D'ell mateix va partir la idea de fer aquest taller pràctic, estimulant als alumnes a escriure, "d'excitar-los a escriure, partint de la idea que tot és poesia", a escriure "de forma espontànea i lliure", remarcant la premisa que "tot és poesia".
.
A partir d'aquests primers poemes que es van escriure, fent una excursió per la Universitat de Bellatera, els alumens van treballar amb els professors, corregint o millorant o debatint o defensant els seus poemes. També van haver-hi classes d'oralitat.

Finalment, i veient la qualitat de tots els poemes de tots els alumnes, es va decidir a la publicació d'aquest llibre, amb els poemes també que van aportar els professors.

Alumnes: Daniel Alegret, Jordi Bayó, Anna Enrich, Raquel Gelabert, Maria Giménez, Ximo Gomar, Maria Antònia Massanet, Joaquima Nolla, Anna Perera, Conxa Pomar,
Arnau Renom, Anna Ristol, Òscar Rocabert, Esther Rodríguez, Llorenç Romera, Meritxell Soria i JuditVilana.

Professors: Santi Borrell, Jordi Condal, Marta Darder, Carles Hac Mor, Josep Pedrals, Ester Xargay i David Ymbernon.

El llibre ha estat editat pel Servei de Publicacions de la UAB, dins la col·lecció Refraccions.

Es pot demanar a les llibres.
El seu ISBN és 978-84-490-2591-4.
.

2 comentaris:

Daniel Borrell Giró ha dit...

Hola estimat germanet,
ja tinc un exemplar del teu llibre de poesia. Sento alegria perquè hi hagis pogut participar.
Enhorabona!
Ets un gran poeta!
Sempre hi haurà poesia...
Enhorabona!

Joan ha dit...

Ei Santi!

Em vaig confondre. La memòria em va fer la guitza i pensava que tu eres en Jordi Ribas.

Tot el que en Jordi va dir em va fer pensar molt i segurament el novell Versos Lliures (www.cantsiautors/versoslliures) es veurà afectat per la kinzena o el que en Jordi va dir d'ella.

Espero aquest any poder venir, tot i la llunyania geogràfica.

Salut!