diumenge, 11 d’octubre de 2009

POESIA EMERGENT"Evidències cel·lulars, poesia emergent en català", és un recull integrat de poemes, d'autors diversos que es van aplegar a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Davant del gran moviment poètic, lliure o independent, institucional o tradicional, de les petites editorials, dels cicles de festivals de poesia, dels bars i locals de Barcelona on setmanalment se celebren lectures i presentacions de llibres, com així dels nous blogs de poesia que estan apareixent a la xarxa, davant de tot aquest "moviment poètic", la UAB va organitzar un taller d'estiu de poesia.

La Xarxa Universos és un col·lectiu de les diverses universitats dels Països Catalans.

Vint-i-sis persones entre alumnes i professors
provinents de València, les Illes i altres indrets de Catalunuya.

El resultat és aquest llibre, aquest recull de poemes
que van ser escrits durant aquells dies de convivència.

Jaume C.Pons (Caimari, 1984), llicenciat en Filologia Anglesa per la UIB, i autor de diversos llibres de poesia (La victòria de la dona lluna, 2008; Llibres del silenci, 2008; Cilici, 2008), va ser l'encarregat d'editar el llibre.

Santi Borrell Giró (Vilafranca del Penedès, 1972) va ser un dels professors del taller de poesia. D'ell mateix va partir la idea de fer aquest taller pràctic, estimulant als alumnes a escriure, "d'excitar-los a escriure, partint de la idea que tot és poesia", a escriure "de forma espontànea i lliure", remarcant la premisa que "tot és poesia".
.
A partir d'aquests primers poemes que es van escriure, fent una excursió per la Universitat de Bellatera, els alumens van treballar amb els professors, corregint o millorant o debatint o defensant els seus poemes. També van haver-hi classes d'oralitat.

Finalment, i veient la qualitat de tots els poemes de tots els alumnes, es va decidir a la publicació d'aquest llibre, amb els poemes també que van aportar els professors.

Alumnes: Daniel Alegret, Jordi Bayó, Anna Enrich, Raquel Gelabert, Maria Giménez, Ximo Gomar, Maria Antònia Massanet, Joaquima Nolla, Anna Perera, Conxa Pomar,
Arnau Renom, Anna Ristol, Òscar Rocabert, Esther Rodríguez, Llorenç Romera, Meritxell Soria i JuditVilana.

Professors: Santi Borrell, Jordi Condal, Marta Darder, Carles Hac Mor, Josep Pedrals, Ester Xargay i David Ymbernon.

El llibre ha estat editat pel Servei de Publicacions de la UAB, dins la col·lecció Refraccions.

Es pot demanar a les llibres.
El seu ISBN és 978-84-490-2591-4.
.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

台灣處亞熱帶最適於它的繁殖,危害最嚴重的有家白蟻及大和白蟻。在每年四月至九月間,一大群白蟻集體飛出巢穴追逐(颱風或大雨來臨之前)雌雄配對後,迅速地脫落翅膀, ... 在台灣,住的房子雖多為鋼筋水泥,但早期居住的木造房子,就常受到白蟻的侵蝕。

Anònim ha dit...

提供墾丁民宿資訊、高雄飲食情報、及墾丁旅遊景點 免費登錄訪客留言站長信箱,墾丁旅遊求助墾丁食宿詢問優惠券列印,租車旅遊足跡,台東旅遊足跡,花蓮旅遊足跡,高雄墾丁旅遊景點足跡 ... 墾丁航海家,和風庭牛排館,野宴炭火燒肉,芭東音樂餐廳,更新加入特約折價優惠商店.

Daniel Borrell Giró ha dit...

Hola estimat germanet,
ja tinc un exemplar del teu llibre de poesia. Sento alegria perquè hi hagis pogut participar.
Enhorabona!
Ets un gran poeta!
Sempre hi haurà poesia...
Enhorabona!

Quartera ha dit...

Ei Santi!

Em vaig confondre. La memòria em va fer la guitza i pensava que tu eres en Jordi Ribas.

Tot el que en Jordi va dir em va fer pensar molt i segurament el novell Versos Lliures (www.cantsiautors/versoslliures) es veurà afectat per la kinzena o el que en Jordi va dir d'ella.

Espero aquest any poder venir, tot i la llunyania geogràfica.

Salut!

優質行動網 ha dit...

提供瑜珈教學,包括課程及收費方式等內容,來舒發生命的泉源,塑造和諧的身心靈。選擇嘉俞瑜珈教室,讓您的瑜珈生活就此開始。

簡善琳瑜珈補習班位於高雄市,提供瑜珈教學、瑜珈教室及費用等。家喻戶曉的美國女星珍芳達,62歲她不再跳有氧舞蹈改練瑜珈。永遠看起來年輕貌美的堂娜,38歲出了一本漂亮瑜珈,教人怎樣簡單練瑜珈課程。瑜珈一下子躍升為時尚潮流裡軟性運動的代言者。